Exportéri disciplíny - Lehuta, Michal
Hospodársky rast Nemecka oveľa vyrovnanejší ako v minulosti. Rekordne nízka nezamestnanosť. Finančné investície v zahraničí. Nemecko orientované na priemysel a export. Tlak na obmedzovanie zahraničného obchodu. Menšie a stredné podniky - chrbtová kosť nemeckého priemyslu. Výdavky na takmer milión utečencov. Fenomén Merkelová.