Drahý zelený prerod - Legéň, Marek
Nemecká energetická premena načiera do peňaženiek spotrebiteľov, trpí ťažkopádnym budovaním sieťovej infraštruktúry. Do roku 2050 by krajina mala vyrábať 60 percent elektriny z obnoviteľných zdrojov. Dôraz na zelené energie má viesť k podstatnému skresaniu emisií skleníkových plynov. Za obeť padajú jadrové elektrárne. Energiewende - politika obratu v energetike.