Duálne vzdelávanie má problém. Študentom a školám sa doň nechce - Nejedlý, Tomáš
Duálne vzdelávanie má za sebou štyri roky pilotného testovania na vybraných školách a dva roky celonárodnej ostrej prevádzky. Štát a firmy si od v nemecky hovoriacich krajinách osvedčeného systému sľubovali väčší záujem tínedžerov o stredné odborné školy, a tým aj viac uchádzačov o prácu v priemyselných podnikoch. Stredná odborná škola technická vo Vrábľoch patrí medzi lídrov v duálnom vzdelávaní. Duálne vzdelávanie krachuje, lebo je šité na potreby automobiliek. Firmy by zo strany štátu privítali väčšiu propagáciu.