Digitálne dvojča mení viac než paradigmu výroby
V koncepte Digitálne dvojča funguje priama interakcia reálneho a digitálneho sveta. Priemyselné podniky môžu s jeho využitím využiť dáta (zozbierané v reálnej výrobe), na digitálnu optimalizáciu procesov. Prínosy Digitálneho dvojčaťa. Digitálne dvojča možno označiť ako základnú technológiu Industry 4.0. Digitálne dvojča dostalo ocenenie Inovatívny čin roka 2016 v kategórii Technologická inovácia. Výdavky na výskum a vývoj v EÚ.