Britská metropola a jej moslimovia - Pressburg, Adrian Peter
Pohľad autora článku na multikultúrny Londýn. Prisťahovalci z bývalej Britskej Indie. Moslimské komunity v Londýne - expanzia islamu. Petrodolárové investície Saudskej Arábie do modlitební, náboženských škôl, športových klubov, sociálnych ústavov a do nadácií na podporu šírenia wahhábizmu. Zlievanie moslimských komunít do väčších celkov. Utečenci zo Somálska, Nigérie, Indie, Afganistanu - migrácia 2015/2016. Teroristické činy zvyšujúce napätie medzi moslimskou menšinou a majoritnou populáciou.