Na čo je dobrá šikovná domácnosť - Andacký, Jozef
Svet smarthome - šikovnej domácnosti, v ktorej prepojené elektronické zariadenia pomáhajú udržiavať poriadok, strážiť účty a chrániť domov pred nežiadúcimi živlami. Kým v minulosti všetky prístroje fungovali samostatne, teraz sú vzájomne prepojené do jedného funkčného a logiského celku, ktorý môže aj technologický laik ovládať cez webovú alebo mobilnú aplikáciu. Očakáva sa, že do konca tohto desaťročia sa počet aktívnych smarthome zariadení na celom svete zdvojnásobí. Odborníci hovoria o boome internetu vecí (internet of things).