Čo dnes dokáže umelá inteligencia - Jurina, Ľubomír
V prvej dekáde 21. storočia sa k slovu dostali umelé neurónové siete s vlastnosťami biologických nervových systémov. K výpočtovému výkonu sa pridala schopnosť učiť sa nazývaná deep learning, keď počítače dokážu samostatne hľadať riešenia, aj keď nie je vopred daný správny výstup. Za vrchol umelej inteligencie sa považuje softvér AlphaGo. "Svätým grálom" umelej inteligencie pre bežný život je auto bez vodiča. Umelá inteligencia sa zhmotňuje do autonómnych inteligentných strojov využívaných aj v internej logistike. Nasadenie cobotov, ktoré budú spolupracovať s ľudskými kolegami.