<The> Stability of bankruptcy predictors in the construction and manufacturing industries at various times before bankruptcy - Karas, Michal
Konštrukcia bankrotových modelov pre výrobné spoločnosti. Použité presné prediktory z publikovaného výskumu, ako pravdepodobný dôvod pre vyšší počet relatívne dôležitých prediktorov identifikovaných metódou Boosted Trees vo výrobnom priemysle v porovnaní so stavebným priemyslom. Výskum preukazujúci, že prediktory bankrotu sú odvetvové aj časové. Určité ukazovatele sa prirodzene považovali za dôležité prediktory bankrotu v obidvoch odvetviach, ale súčasne sa určité ukazovatele identifikovali len pre jednotlivé priemyselné odvetvia.