Effective evaluation of cloud computing investment – application of cost benefit method analysis - Marešová, Petra
Predstavenie modelu a aplikácie na vyhodnotenie investícií do cloud computingu, čo spoločnostiam umožní zodpovedať základnú otázku, či je prechod zo súčasnej IT infraštruktúry na cloudový model prínosný alebo nie. Model špecifikuje návratnosť investícií na základe daných ekonomických ukazovateľov a vhodnosti tohto riešenia vo vzťahu k charakteristikám a vybraným aspektom riadenia spoločnosti.