Vymáhanie pohľadávok Sociálnou poisťovňou - Hornáček, Vladimír
Cieľom novely exekučného poriadku je zefektívniť vymáhanie pohľadávok pre veriteľov a zároveň poskytnúť primeranú ochranu základným právam dlžníka. Zavedením konania vo veciach vymáhania pohľadávok Sociálnou poisťovňou by sa malo samotné konanie zrýchliť, keďže nebude potrebný exekútor ako medzistupeň. Prínos saa očakáva aj v tom, že sa podarí rýchlejšie vymôcť pohľadávky, najmä dlžné poistné, ktoré tak môže ďalej cirkulovať v systéme sociálneho poistenia.