Application of NFC technology in railway passenger transport by introducing new products - Brumerčíková, Eva
Near Field Communication (NFC) je novým trendom vo svete informačných technológií, ktorý má zásadný vplyv na všetky sféry života. Technológia v súčasnosti uplatniteľná v službách verejnej dopravy, čo potvrdzuje množstvo metód manipulácie s cestujúcimi, ktoré používajú NFC v celej Európe. Technológia ponúka pohodlie a mobilitu používateľom verejnej osobnej dopravy. Možné aplikácie technológie NFC v osobnej železničnej doprave zavedením nových produktov a s možnosťou rozšírenia obchodného portfólia.