Big data - a challenge for urban transport managers - Urbanek, Anna
Big data je termín, používaný na opis veľkých, variabilných a veľmi rozmanitých súborov, ktoré je veľmi ťažké spracovať a analyzovať, ale na druhej strane sú mimoriadne cenné z hľadiska získavania vedomostí, napríklad o spotrebiteľskom správaní alebo zmeny na konkrétnom trhu v reálnom čase. Úloha Big Data v rozhodovacom procese v mestskej hromadnej doprave, cestovných technológiách a tiež o hlavných prekážkach pri využívaní veľkých údajov pri riadení mestskej mobility.