Comparative analysis of alternative fuels used in road transport - Ližbetin, Ján
Negatívne dopady fosílnych palív na životné prostredie. Nový prístup k využívaniu alternatívnych palív v doprave. Poukázanie na využívanie konvenčných aj nekonvenčných palív. Analýza zameraná na porovnanie palív pri tvorbe oxidu uhličitého, oxidu siričitého a ďalších emisií, ako aj na ich energetickú výkonnosť. Načrtnutá budúcnosť automobilového pohonu v kontexte trvalo udržateľného rozvoja dopravy.