Teória súvislostí pri tvorbe proticyklického kapitálového vankúša - Dvornický, Igor, 1985-
Oblasť regulatívneho opatrenia nazývaného proticyklický kapitálový vankúš. V súčasnosti sa tejto oblasti venuje významná pozornosť predovšetkým zo strany regulácie. Bazilejská dohoda III, v rámci ktorej opatrenie vzniklo, Národná banku Slovenska a politika obozretnosti na makroúrovni. Príčiny vzniku regulatívneho opatrenia v dôsledku globálnej krízy a jeho zámery stability v sektore komerčného bankovníctva a stability finančného systému ako celku.