Záruka původu elektřiny - nástroj pro transparentní prokázaní původu spotřebované elektřiny zákazníkům - Štandera, Martin
OTE (operátor trhu s elektrinou a plynom) vydáva od roku 2009 záruky pôvodu elektriny z obnoviteľných zdrojov energie a kombinovanej výroby elektriny a tepla a eviduje ich vo svojom informačnom systéme. OTE je členom Asociácie vydavateľov záruk pôvodu, tzv. European Energy Certificate system (EECS). Životný cyklu záruky pôvodu.