Riadenie kreditného rizika vo VÚB - Školková, Alexandra
Všeobecná úverová banka je v súčasnosti s počtom klientov 1,2 milióna druhou najväčšou bankou na Slovensku a jedinou univerzálnou bankou s licenciou na poskytovanie plného rozsahu bankových služieb obyvateľstvu, firemným a inštitucionálnym klientom. VÚB vznikla v roku 1990 vyčlenením od Štátnej banky československej a v roku 1992 sa pretransformovala na akciovú spoločnosť. Talianska banková skupina Intesa Sanpaolo je väčšinovým akcionárom VÚB banky s podielom 97,02% na základnom imaní spoločnosti.