Možnosti a výhody záložného práva v podnikaní
Existuje veľa možností, akými si podnikatelia zabezpečujú svoje pohľadávky. Osobitným spôsobom riešenia situácie platobnej neschopnosti obchodného partnera je poistenie pohľadávok. Na záložnej zmluve je nutné dohodnúť sa buď so samotným dlžníkom na predmete zálohu, alebo s treťou osobou ochotnou riskovať časť svojho majetku v prípade neuhradenia záväzku dlžníkom. Záložné právo slúži na zabezpečenie pohľadávky tým, že veriteľa oprávňuje domáhať sa pohľadávky z predmetu záložného práva.