Ambiguita v diplomatickom jazyku - Rusiňáková, Jarmila, 1959-
Komunikácia, komunikačný plán a komunikačná stratégia. Komunikácia v diplomatickom prostredí. Diplomatický rozhovor ako dialóg, ktorý si vyžaduje od partnerov rovnoprávne postavenie, vzájomný rešpekt, úctu, sebaovládanie, dôveru, dôveryhodnosť, hľadanie kompromisu, toleranciu a pod. Ambiguita v diplomatickom jazyku.