Rozdeľovacie transakcie systému národných účtov ESA 2010 (2.) - Staríčková, Zuzana
Pokračovanie príspevku z predchádzajúceho čísla. Dane z produkcie a dovozu pozostávajú z povinných nevratných platieb v hotovosti alebo v naturáliách, ktoré vyberá verejná správa alebo inštitúcie Európskej únie z produkcie alebo dovozu výrobkov a služieb, zamestnávania pracovných síl, vlastníctva alebo používania pôdy, budov alebo iných aktív používaných pri produkcii. Takéto dane sa platia bez ohľadu na dosiahnutý zisk.