Recyklovať nestačí, lepšie je neplytvať - Molný, Radoslav
Recyklácia odpadu nie je všeliek, odborníci sa zhodujú na nulovej produkcii odpadu. Kupovať menej a len to potrebné a predávať tovar s doživotnou zárukou. Zmeniť zmýšľanie z konzumného na racionálne. Príkladom je tzv. cyklická ekonomika, založená na prírodných princípoch - neprodukuje sa žiadny odpad, ale všetko sa zúžitkuje.