Nositelé nobelovy ceny za ekonomii pro rok 2016 - Sirůček, Pavel
Celkový počet ekonomických nobelistov dosiahol od roku 1969 číslo 78, z čohož bola jediná žena. Počet žijúcích laureátov tvorí aktuálne číslo 41. Bližšie informácie o nositeľoch ocenenia O. S. Hartovi a B. R. Holmströmovi.