Kapitálová vybavenosť slovenského poľnohospodárstva v kontexte EÚ - Grznár, Miroslav
Analýza vývoja investičných procesov v poľnohospodárstve SR a v poľnohospodárskych podnikoch v poslednom období ako predpoklad rastu konkurenčnej schopnosti. Konkurenčnú úspešnosť agrárnych podnikov na trhu EÚ podmieňuje technická a technologická úroveň výroby a miera jej zvyšovania racionálnymi investičnými procesmi. Porovnanie vývoja investičných procesov v SR s vyspelými krajinami EÚ naznačuje naše zaostávanie za mierou kapitálového vybavenia.