Production smoothing and cost performance in a production-inventory system - Synáková, Lucie
Modely zásob a vyhladzovanie výroby (production smoothing). Môže dodávateľ, ktorý sleduje svoje vlastné ciele, zlepšiť výkonnosť celého reťazca? Účinky vyhladzovania výroby na celkové systémové náklady na jednotku pri zohľadnení nákladov na zásoby a súvisiace výrobné náklady v dvojstupňovom decentralizovanom dodávateľskom reťazci; návrh modelu, ktorý vychádza z dlhoročných skúseností autorky v automobilovom priemysle, a jeho numerická simulácia.