Príspevok k implemenácii politiky protipovodňovej ochrany v Gruzínsku - Stradiot, Peter
Gruzínsko je každoročne postihnuté povodňami, zosuvmi pôdy a bahnom. Očakáva sa, že implementácia Smernice 2007/60/EÚ umožní presnú identifikáciu ohrozených oblastí, ako aj prijatie nevyhnutných opatrení, hlavne pokiaľ ide o vypracovanie a vydávanie včasných a presných hydrologických predpovedí a výstrah. Problematika bola riešená v rámci projektu financovaného z programu SlovakAid. Výstupy projektu, riešeného v spolupráci Výskumného ústavu vodného hospodárstva v Bratislave a NEA v Tbilisi v Gruzínsku.