Zmeny v štruktúre spotreby rezidentov Slovenska v cestovnom ruchu - Gúčik, Marián
Pohľad na zmeny v spotrebiteľskom správaní rezidentov Slovenska ako návštevníkov v cestovnom ruchu a porovnanie ich dopytu s rezidentmi V4 a EÚ v rokoch 2008 a 2015 ako dôsledok globálnej hospodárskej krízy. V čase krízy obyvateľstvo obmedzuje svoje výdavky na cestovanie do zahraničia, ale zúčastňuje sa domáceho cestovného ruchu. Na prekonanie krízy je nevyhutnutné venovať sa dopytu, trendom a cene.