<The> Analysis of advantages of using stock exchanges in numerical model within the commodity price forecasting - Lascsáková, Marcela
Predstavenie numerického modelu na predpovedanie cien na komoditných burzách, ktorý je založený na exponenciálnej aproximácii komoditných búrz. Modelovanie vývoja cien hliníka na Londýnskej burze kovovov (LME, London Metal Exchange) ako numerické riešenie Cauchyho začiatočnej úlohy pre diferenciálnu rovnicu 1. rádu na údajoch z obdobia 12/2002-06/2006.