Sýrii nesvitá na lepšie časy - Pressburg, Adrian Peter
Rozširovanie územia vyčisteného od extrémistov teroristického hnutia Islamský štát v Sýrii vyvoláva úvahy o ďalšom vývoji v tejto blízkovýchodnej krajine, kde sa križujú najrôznejšie miestne, regionálne a veľmocenské záujmy. Stredoeurópanov zaujíma, či už definitívne opadne tzv. sýrska utečenecká vlna. Pravdepodobnosť obnovenia sýrskej štátnosti v pôvodnej podobe spred vypuknutia občianskej vojny v r. 2011 je prakticky nulová. Záujmy regionálnych a svetových mocností si v mnohom odporujú.