Plní pokuty ukládané účastníkům kartelové dohody preventivní funkci? - Nováková, Tereza
Úrad pre ochranu hospodárskej súťaže deklaruje nutnosť podstatného zvýšenia pokút za porušenie práva na ochranu hospodárskej súťaže, najmä za účasť na tzv. hard-core kartelovej dohode, ktorá patrí medzi najzávažnejšie protisúťažné aktivity. Za týmto účelom sa má vydať nová metodika, ktorá by sa mala sústrediť na výrazné navýšenie sadzieb základnej pokuty a zmeny výpočtu pokút za uzatvorenie dohody typu bid rigging.