Ruské lingvoreálie vytvorené politickým diskurzom - Dulebová, Irina
Autorka na základe skúseností so zostavovaním Glosáru ruských lingvoreálií podrobne analyzuje ruské lingvoreálie vytvorené politickým diskurzom (známe precedentné výrazy historického pôvodu, precedentné mená, precedentné situácie, sovietizmy, súčasné precedentné výroky). Venuje sa aj problematike ich didaktického využitia ako jazykových kódov ruského lingvokultúrneho spoločenstva, ako aj ich súčasnej interpretácií v politickom a mediálnom diskurze.