Atractiveness of reallocation capital through cross-border mergers and acquisitions from the point of view of M&A maturity index in V4 countries - Marková, Stela
Zhodnotenie atraktívnosti realokácie kapitálu prostredníctvom cezhraničných fúzií a akvizícií v krajinách V4 na základe indexu atraktivity. Pomocou sekundárnych údajov sa vykonala popisová analýza, ktorá určila poradie krajín V4. Najväčší objem fúziií a akvizicíí na jednoho obyvateľa vo V4 má Poľsko; Slovensko skončilo na poslednom mieste. V súčasnom odbobí na cezhraničné fúzie a akvizície v stredoeurópskom priestore vplýva neistota vývoja v eurozóne.