Výhody korpusovej analýzy pri výučbe anglického jazyka pre špeciálne použitie - Kapráliková, Ivana, 1974-
Pri výbere vhodných materiálov na výučbu, ktoré spĺňajú ciele kurzov, nie sú učitelia anglického jazyka pre špeciálne použitie (ESP) často schopní spoliehať sa na osobné skúsenosti. Mnohí učitelia ESP sú závislí na publikovaných učebniciach, ktoré sú k dispozícii na trhu, a čo je horšie, ak pre určitú disciplínu žiadne učebnice k dispozícii nie sú, vyučuje sa z nevhodných učebníc. Autorka článku poukazuje na výhody korpusovej analýzy – a to aj konkrétne na analýzu korpusu EÚ a vyzdvihuje nutnosť používania autentického jazyka a textovej analýzy pri výučbe.