Dôsledky prirodzených zmien klímy a človekom vyvolanej klimatickej zmeny na sociálne a ekonomické sektory - Lapin, Milan
Doterajší vývoj klimatického systému Zeme a odhad vývoja v nasledujúcich desaťročiach. Prirodzené zmeny klímy verzus pojem klimatická zmena ako človekom vyvolaná zmena klímy. Adaptačné opatrenia na zmiernenie dôsledkov (človekom vyvolanej) klimatickej zmeny a mitigačné opatrenia na spomalenie klimatickej zmeny. Návrh riešení na Slovensku.