Riešenie krízových situácií v talianskom bankovom sektore - Pénzeš, Peter
Taliansky bankový sektor je už dlhodobo zaťažený nadmerným množstvom problémových úverov. Tento stav viedol k zlyhaniu viacerých domácich finančných inštitúcií v posledných rokoch. Situácia v Taliansku je ostro sledovaná najmä z dôvodu, že je príležitosťou na praktickú aplikáciu nového celoeurópskeho právneho rámca riešenia krízových situácií, ktorého cieľom je preniesť náklady zlyhania banky z verejných financií na investorov. Kontext, dôvody a spôsoby riešenia krízových situácií podľa nového rámca, ako aj podľa pravidiel štátnej pomoci. Aktuálne iniciatívy na odstránenie príčin zlyhania bánk a na úpravu režimu štátnej pomoci.