Nie je úraz ako „úraz“ - Šimončič, Ľuboš
Problematika vymedzenia pojmu úraz ako poistného rizika. Právno-aplikačné problémy a právne riziká plynúce z príliš úzkych a nejednoznačných vymedzení tohto pojmu v poistných podmienkach, ktoré sa na slovenskom poistnom trhu v súčasnosti štandardne používajú. Riešenie načrtnutých problémov je predovšetkým v zjednodušení produktov a v transparentnejšom informovaní spotrebiteľov o skutočnom obsahu služieb, ktoré sú im ponúkané, resp. poskytované.