<The> Impact of Mineral Resources on Development in Sub-Saharan Africa - Hlavová, Natália, 1991-
Dopad nerastných surovín v subsaharskej Afrike na index ľudského rozvoja a ekonomiku subsaharských krajín. Čím je vyšší podiel exportu nerastných surovín zo subsaharskej Afriky, tým sa index ľudského rozvoja zvyšuje v ekonomikách, závislých na exporte nerastných surovín. V ďalších ekonomikách má negatívny dopad.