Riadenie kreditného rizika v Slovenskej sporiteľni, a. s. - Školková, Alexandra
Slovenská sporiteľňa je prvá banka na Slovensku, ktorá od júla 2008 predkladá hlásenia o kapitálovej primeranosti na základe IRB prístupu k úverovému riziku. Rakúsky Úrad pre finančný trh a Národná banka Slovenska potvrdili, že systémy hodnotenia úverového rizika a kontrolné postupy banky súvisiace s týmto rizikom sú primerané a náležite implementované do riadenia rizika, úverového procesu a určovania odhadu kapitálovej primeranosti.