Severoatlantická aliancia – spojenectvo dvoch percent - Kališ, Richard, 1991-
V roku 2006 sa 28 členských krajín - 27 armád sveta zaviazalo plniť svoje povinnosti voči Severoatlantickej aliancii dvoj percentným príspevkom z HDP na spoločnú obranu. Výdavky členských štátov ako % HDP. Agregovaná štruktúra výdavkov na obranu v SR v %. Toky zbraní a vojenských systémov medzi EÚ a USA.