Kam sa stratili obavy z hyperinflácie v eurozóne? - Komada, Marek
Pokrízový vývoj vo svete viedol centrálne banky niektorých krajín k využitiu nástrojov monetárnej politiky, ktoré dovtedy neboli bežne využívané. Výnimkou nebola ani eurozóna a menová politika Európskej centrálnej banky. Menová politika, ktorú v súčasnosti vykonáva Európska centrálna banka sa tak bežne označuje ako neštandardná alebo tiež nekonvenčná. Čo sa však v kontexte ECB dá vnímať ako neštandardná menová politika? A prečo využitie niektorých jej nástrojov neprinieslo problémy s hyperinfláciou a aké je jej pôsobenie na jednotlivé krajiny?