"Investičný boom" s pomocou štátu: Čo stálo za mimoriadnymi hodnotami miery investovania? - Morvay, Karol, 1973-
Kto chce dobehnúť najvyspelejších, musí zo svojho príjmu investovať väčšiu časť ako ten, kto je „dobiehaný“. Dobiehajúca ekonomika má potom vyššiu mieru investovania (podiel investícií na HDP) ako dobiehaná. Preto nijak neprekvapuje, že v ekonomikách, ktoré v uplynulých dekádach dobiehali alebo predbiehali vtedajšiu výkonnostnú špičku, sú obdobia s mimoriadne vysokou mierou investovania. Mimoriadne vysoká miera investovania bola zaznamenaná aj na Slovensku. Tá však mala aj svoje problematické príčiny a prejavy.