Svet zaplavuje nová vlna sankcií a protisankcií - Pressburg, Adrian Peter
Nový americký zákon sprístupňujúci sankcie proti Rusku, Iránu a Severnej Kórei zvyšuje napätie v medzinárodných vzťahoch. Na amerických sankciách Bruselu prekáža najmä extrateritorialita - uplatňovanie amerického práva za hranicami USA. Mimoeurópsky svet sa sústreďuje na odpoveď Ruska, Iránu i Číny.