Common consolidated corporate tax base system re-launching: simulation of the impact on the Slovak budget revenues - Nerudová, Danuše
Európska komisia obnovuje spoločný konsolidovaný základ dane z príjmov právnických osôb v Európe v rámci úsilia v boji proti daňovým únikom a daňovým podvodom prostredníctvom dvojstupňového postupu. V prvom sa zaviedol iba spoločný základ dane z príjmov právnických osôb s možnosťou kompenzácie stropu z dôvodu daňového zásahu. Spoločný konsolidovaný základ dane z príjmu právnických osôb by sa mal zaviesť v druhom kroku. Analýza vplyvu oboch realizačných krokov na výšku daňových základov v Slovenskej republike.