<The> Effectiveness of micro-credit programmes focusing on household income, expenditure and savings: evidence from Bangladesh - Choudhury, Haque Ariful
Zhodnotenie efektívnosti programu mikrofinancovania príjmov, výdavkov a úsporov domácností. Výskum dokázal, že mikrofinancovanie má pozitívny vplyv na znižovanie chudoby v Bangladéši a zvyšovanie konkurencieschopnosti znevýhodnených vidieckych a mestských domácností. Inštitúcie, poskytujúce mikropôžičku, nielenže majú konkurenčnú výhodu, ale poskytujú vzdelávacie programy na zníženie chudoby.