<The> Structure of banks' assets in terms of portfolio theory and bank capital regulation - Horvát, Ján
Vzťah medzi reguláciami a trhovým správaním bánk. Vhodnosť podstúpenia vysokého rizika v bankovom sektore a otázka, či je riziko primerane kompenzované primeranými výnosmi. Portfólio aktív banky, riziko portfólia a Markowitzova moderná teória portfólia.