Nastupuje on-line sledovaní výroby i distribuce - Novotný, Radek
Budúcnosť logistiky spočíva v uplatnení automatickej identifikácie. Zavádza sa strojové videnie alebo internet vecí, napríklad v podobne on-line sledovania pri distribúcii tovaru. Plánuje sa tzv. rozšírená realita s použitím mobilného terminálu. Aktuálne trendy v oblasti čiarových kódov (QR kód a DataMatrix).