Novela zákona o pomoci v hmotnej núdzi s účinnosťou od 1.5.2017 - Gejdošová, Slavomíra
Národná rada SR sa 22. marca 2017 uzniesla na zákone, ktorým sa mení a dpĺňa zákon o službách zamestnanosti. Uvedeným zákonom došlo zároveň k zmene a doplneniu zákona o pomoci v hmotnej núdzi (zákon č. 417/2013 Z. z.). Cieľom právnej úpravy je najmä posilniť motiváciu nájsť a udržať zamestnanie pre dlhodobo nezamestnané osoby v systéme pomoci v hmotnej núdzi. Jednotlivé legislatívne zmeny novelizovaného zákona o pomoci v hmotnej núdzi účinné od 1. mája 2017.