USA a Stredná Ázia - výzvy na nové prístupy - Čech, Ľubomír, 1955-
Genéza vzťahov USA a krajín Strednej Ázie po roku 1991. Reflexia Spojených štátov amerických na vnútorné determinanty vývoja Strednej Ázie. Významné geopolitické zmeny. Udržanie pozícií USA pri obmedzených zdrojoch.