Prečo študenti utekajú zo Slovenska - Petková, Zuzana
Slovensko patrí medzi tri krajiny OECD, z ktorých odchádza najviac študentov do zahraničia. Podľa štatistík organizácie stúpol počet Slovákov študujúcich v zahraničí na vyše 36000. Krajinu opúšťajú mladí ľudia z rodín s nadpriemernou úrovňou ľudského kapitálu. Najviac z nich študuje v Českej republike. Hlavným lákadlom pre Slovákov je Masarykova unierzita v Brne. Pre mesto sú prínosom, patria medzi elitu.