Burzovne obchodovateľné fondy a podielové fondy vplyv nákladov a výnosnosti - Klimek, Miroslav
Podielový fond je typickou formou kolektívneho, nepriameho investovania. Podielový fond je forma majetku, ktorý je tvorený cennými papiermi, peniazmi a inými majetkovými hodnotami, ktoré spoločne vlastnia investori. Najčastejšie bežní investori využívajú podielové fondy na pravidelné investovanie úspor trvalým príkazom, alebo poštovou poukážkou. Vkladajú svoje peniaze ,,odborníkom“, teda správcovským spoločnostiam, ktoré za poplatok tieto peniaze investujú a najčastejšie sa snažia dosiahnuť lepšie zhodnotenie ako ich benchmark.