Implementácia metódy Value at risk v podnikovej praxi - historická simulácia - Skrypachov, Eduard, 1990-
Implementácia metódy Value at Risk do podnikovej praxe. Hľadanie maximálnej možnej straty, ktorá vznikla pri zmene tržných cien. Ilustrácia na príklade konkrétnej komerčnej banky – Všeobecnej úverovej bank, a. s. (ďalej len VUB, a. s.), ktorá na Slovensku patri medzi najväčšie a najúspešnejšie banky.