Účtovanie o emisných kvótach podľa Slovenskej účtovnej legislatívy a podľa IAS/IFRS - Lukáč, Jozef, 1991-
Zmena klímy je jedným z najväčších globálnych problémov, pričom tento problém vo veľkej miere ovplyvňuje spôsob života ľudí. Je nevyhnutné, aby krajiny medzi sebou navzájom spolupracovali, pretože zmena klímy sa dotýka všetkých krajín a krajiny nie sú schopné vyriešiť problémy so zmenou klímy samé. K emisiám skleníkových plynov prispievajú všetky krajiny, aj keď v rozličnej miere. Riešením globálneho problému sa zaoberá aj Rámcový dohovor OSN o zmene klímy z roku 1992. Problematika emisií skleníkových plynov z pohľadu účtovníctva. Účtovanie o emisných kvótach z pohľadu medzinárodných účtovných štandardov IAS/IFRS, ale aj z pohľadu slovenských postupov účtovníctva.